Osamsto radnika Gradske čistoće očistlio izletišta

Ekipe “Gradske čistoće” odvezle su oko sto kubika otpada sa beogradskih izletišta posle prvomajskih praznika, što je manje nego prethodnih godina kada je količina prelazila i 160 kubika.

gras-i-centrotrans-nisu-pozvani-da-voze-prema-sarajevskim-izletistima

Zajedničkim angažmanom gradskih službi, kako se navodi u saopštenju tog preduzeća, 2. maja sve beogradske zelene oaze osvanule su čiste i spremne za nove posetioce.

Na čišćenju je bilo angažovano 800 komunalnih radnika, a od mehanizacije na terenu je posao obavljalo 150 “smećara”, 44 transportna vozila, 18 autocisterni i sedam autočistilica.

Radilo se u tri smene i to najintenzivnije u prvoj i trećoj.

Obaveza tog preduzeća jeste da odnosi smeće sa gradskih izletišta tri puta nedeljno, a samo za praznik izletišta Košutnjak, Ada Ciganlija, Topčider, Avala, Zvezdarska šuma čišćena su četiri puta.

Najviše smeća 1. maja odvezeno je sa Avale i iz Košutnjaka, gde su i bila postavljena četiri dodatna kontejnera od po pet kubika.

Vršilac dužnosti direktora “Gradske čistoće” Siniša Lazarević rekao je da je apel ovog preduzeća upućen posetiocima gradskih izletišta ove godine u vreme prvomajskih praznika urodio plodom.

“Smeća na zelenim površinama bilo je mnogo manje zbog čega izražavam veliku zahvalnost posetiocima”, navodi se u saopštenju.

O komunalnom redu na gradskim izletištima vodila je računa i Komunalna policija, u sklopu svojih nadležnosti.

Prema rečima zamenika načelnika Komunalne policije Aleksandra Kostića, delovalo se preventivno.

Angažovano je bilo 70 komunalnih policajaca, a na terenu je bilo i 13 autopatrola.

U većini slučajeva građani su se pridržavali komunalnog reda. Nije bilo ni slučajeva oštećenja i lomljenja klupa i ostalog inventara, a građani su uglavnom bili upozoravani da ne ostavljaju smeće za sobom.