Hotel od kamena umotan u biljke (FOTO)

U šarenolikom šumskom svetu severne Patagonije nalazi se biološki rezervatHuilo Huilo gde turisti dolaze kako bi videli pume ili istražili lokalne vodopade, a kada se umore od dnevnih aktivnosti, noć mogu provesti u Magičnoj šumskoj kolibi – hotelu koji izgleda kao da je izašao iz središta zemlje.

magicna-planinaska-koliba-14

Ovaj hotel u obliku kupe je izrađen od kamena, a prozori su obrasli raznom vegetacijom. Gosti u njega ulaze preko mosta od kanapa, a sa zelenog krova se slivaju mlazevi vode koji navodnjavanju biljke na fasadi hotela, a podsećaju na okolne vodopade.

Hotel je dizajniran po drevnoj legendi koja kaže da u toj oblasti postoji magična planina koja ispunjava želje. Ako vam se ipak ne ispune želje, hotel nudi bar, restoran i saune, a napolju se nalaze kade sa vrućom vodom napravljene od panjeva. Za gradnju hotela su korišćeni samo lokalni materijali kao što su kamen i drvo.

Rezervat Huilo Huilo se proteže na 600 kilometara kvadratnih, i posvećen je očuvanju biodiverziteta i divljih životinja koje žive na tom području. Raznovrsnost tipova zemljišta i relativno neistražena regija privlače mnoge međunarodne turiste koji žele da iskuse jedno od najdivljivijih mesta na svetu.